Supa de rosii

Supa de rosii cu taitei de casa

Reteta Supă de roşii cu tăiţei de casă

Supa de rosiiIngrediente

  • 2 kg de roşii coapte
  • 1 ceapă
  • 1-2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1-2 ardei graşi
  • ulei de măsline
  • 1 lingură de zahăr
  • 150 g făină, 1 ou, un praf de sare (pentru tăiţei)
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare

Preparare:

Ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, se pun la fiert in 2 litri de apă cu sare si ulei după gust timp de 30 – 40 minute.
între timp trecem roşiile prin maşina de tocat care are montat accesoriul pentru roşii. Ne interesează să păstrăm cât mai multă pulpă şi de aceea vom roti la maxim şurubul alb din capăt.
Dupa ce fierb legumele, adaugăm sucul de roşii şi lăsăm să fiarbă 15 minute.
Facem tăiţeii, amestecând faina cu oul, praful de sare şi 2 linguri de apă. Trebuie să iasă un aluat tare, pe care il intindem in foaie cat mai subtire pe care o lasam sa se usuce. Cand s-a uscat o impaturim si taiem felii subtiri pe care le desfacem si le mai lasam la uscat. Taiteii pot fi facuti in cantitati mai mari si pastrati in pungi de hartie pentru alte retete.
Dupa ce supa a fiert 15 de minute adaugam taiteii si mai lasam 6-10 minute, adaugam patrunjelul, si dupa gust zahar. In timpul verii se recomanda servirea rece.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.