Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Reteta Chifteluţe marinate

Chiftelute marinateIngrediente:

  • 300 g carne de vită calitatea I
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • ulei
  • pătrunjel verde
  • sare şi piper.

Pentru sos tomat:

  • 400 g de roşii
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de făină
  • morcov
  • pătrunjel rădăcină
  • ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 foi de dafin
  • zahăr
  • cimbru
  • piper boabe
  • sare.

Preparare:

Ceapa se curăţă, se spală, se toacă şi se înăbuşă în o lingură de ulei şi 2 de apă. Carnea se spală, se zvântă şi se toacă la maşina de tocat pe sita fină (5 mm) împreună cu ceapa înăbuşită. Pătrunjelul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se rad fin. Carnea tocată împreună cu ceapa se amestecă cu ouă, sare, cartofi raşi, pătrunjel şi piper. Compoziţia obţinută se împarte în bucăţi (3 la porţie) care se modelează în formă rotundă aplatizată folosind făină. Chifteluţele se rumenesc în ulei şi se adaugă în sosul tomat, fierbându-se cu acesta cca. 15 minute.

Se servesc calde, însoţite de garnitură (piure de cartofi).

Sosul tomat:

Morcovul, ceapa, pătrunjelul rădăcină şi ţelina se înnăbuşă în ulei şi 3 linguri apă. Când acestea sau înmuiat, se adaugă făina dizolvată în 100 ml apă rece, foile de dafin, piperul, cimbrul şi sarea, amestecând continuu. Se adaugă apă fierbinte (cca. 700 ml), se fierbe la foc moderat cca. 30 minute, se adaugă roşiile trecute prin accesoriul special de roşii al maşinii de tocat. Când sosul este fiert se strecoară şi se adaugă zahărul. Se păstrează la cald în bain-marie până la utilizare.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.