Perisoare

Perisoare

Reteta Perisoare

PerisoareIngrediente:

  • 400 g de carne macra
  • 2 oua
  • 100 g orez
  • 1 ceapa

Preparare

Carnea se taie bucati cat sa intre in masina de tocat, se toaca pe sita fina (5 mm), se adauga orezul, si ouale, se amesteca putin, cat sa se distribuie uniform orezul. Montam pe masina de tocat accesoriul pentru chiftele, perisoare sau kebab. Trecem compozitia din nou pentru a forma perisoarele. Ele pot fi folosite in mai multe retete, de la faimoasa ciorba cu perisoare la periosoare cu tarhon sau perisoare cu smantana.

1 reply
  1. Bittu says:

    Desi m-am “facut” ardeleanca de aporape un an, inca nu ma pot obisnui cu smantana adaugata in aporape orice:) Ciorba de perisoare imi iese cel mai bine zic eu:)) dar reteta ta parca e pe dos decat a mea, sau poate e invers:)) Eu pun legumele, la fiert apoi rosii si/sau sos de rosii, mai intai adaug borsul si abia apoi perisoarele, ca cica asa nu se zdrobesc (dupa spusele mamei, si drept este ca nu am avut niciodata problema asta) si apoi verdeata. Am mancat si cu smantana dar parca a mea este cea mai buna:P

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.